Fluitist

Als fluitist heb ik me aanvankelijk vooral bezig gehouden met eigentijdse muziek. De samenwerking met componisten, nieuwe uitdrukkingsmogelijkheden ontdekken; ik vond het een prachtig avontuur! Vanuit die zelfde nieuwsgierigheid ontwikkelde ik halverwege mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam een grote interesse in historische uitvoeringspraktijk en besloot na mijn studie moderne fluit nog een aantal jaren traverso te studeren.

Tegenwoordig verdeel ik mijn tijd tussen oude en moderne instrumenten. 

Ik geef leiding aan La Barca Leyden dat ik in 2007 heb opgericht, ontdek de wereld van het Fin de siècle met Trio Bardac, vorm een vast duo met klaveciniste/fortepianiste Ursula Dütschler en geniet van het grote orkestrepertoire als eerste fluit van Sinfonia Rotterdam.

Mij is wel eens gevraagd wat ik het leukste aan fluit spelen vind. Het antwoord is snel gevonden: de fysieke beleving. Het idee dat mijn adem aan de wieg van de toon staat, mijn vingers dansen op golven van lucht, mijn tong in gang wordt gezet door de snelheid van de luchtstroom. Uit je hoofd, in je lijf; heel fijn.