Theater

Maker

De oneindige mogelijkheden die de combinatie van verschillende disciplines oplevert heeft mij altijd na aan het hart gelegen.

Muziek is weliswaar de basis van mijn werk, maar steeds vaker heb ik de verbinding met tekst en theater opgezocht. Terugkijkend zie ik dat dit eigenlijk gewoon een hernieuwde ontmoeting is met de jongen van vroeger. Toen zag ik ook allerlei mogelijkheden om tot een soort gemeenschappelijke discipline te komen, ik had alleen geen flauw idee hoe ik dat moest doen. En nu ben ik dus enorm blij dat ik ooit gekozen heb voor de muziek, maar ook heel gelukkig dat ik uiteindelijk de ruimte heb genomen om daarnaast weer te gaan schrijven, weer te gaan maken. 


De thema’s die mijn werk kenmerken zijn voornamelijk terug te voeren op kwetsbaarheid en verbinding. Wat gebeurt er als iemand zijn harnas afgooit? Hoe erg is het en hoe kwetsbaar ben je eigenlijk als je je ontdoet van het masker dat we in feite allemaal door de maatschappij aangepraat krijgen? Bestaat er zoiets als je ware ik of is deze identiteit misschien aan constante veranderingen onderhevig? Schoonheid als tegengif, kwetsbaarheid als krachtig wapen in de strijd tegen onverschilligheid,  het  aanvaarden van de schaduwkanten die we allemaal, diep in ons, een onderdak bieden. En steeds meer, en steeds vaker, de liefde voor het simpele, alledaagse.


In 2018 heb ik samen met de Japanse danser Kenzo Kusuda mijn eerste theatervoorstelling ZWEER gemaakt. In deze voorstelling omarm ik de pijn, de gekwetstheid, en probeer het op deze manier tot behapbare proporties terug te brengen, zodat het draaglijk wordt.

Waar het in ZWEER voornamelijk gaat over de schaduwen die van buiten jezelf komen, ga ik in mijn nieuwe voorstelling DOOF een stap verder door de donkere kant in mijzelf op te zoeken.


DOOF wordt weer een nieuwe fase in mijn ontwikkeling. Zowel de tekst, de muziek, als de videomontages zijn van mijn hand, evenals het spel. Bovendien publiceer ik tegelijkertijd mijn eerste proza, een aantal verhalen die aan de wieg staan van deze voorstelling. DOOF gaat volgend seizoen in première.