Duo Honing|Dütschler

Ursula Dütschler


De van oorsprong Zwitserse klaveciniste en fortepianiste Ursula Dütschler studeerde aan het Conservatorium Bern (Jörg Ewald Dähler), het Mozarteum in Salzburg (Kenneth Gilbert) en aan de Cornell University (Malcolm Bilson).

Op beide instrumenten heeft Ursula Dütschler een veelzijdige concertpraktijk ontwikkeld en is ze op verschillende internationale podia en festivals te horen, zowel als soliste als in diverse kamermuziek ensembles en duo formaties.  

Haar omvangrijke discografie bij claves bevat naast talrijke kamermuzikale uitvoeringen opnames met solowerken van Bach, Balbastre, Byrd en Scarlatti en Beethoven. Inmiddels is haar nieuwste CD uit met de sonatines van Dussek uit bij Brilliant Classics.

Voor haar interpretatie van de Toccatas van J.S. Bach schreef Geoffrey Crankshaw of Musical Opinion [UK] enthousiast: "Dütschler's uitvoering van de Toccatas in de Wigmore Hall was eenvoudigweg een openbaring ... zij is een uitzonderlijke muzikante die een uitstekende techniek beheerst, waarbij ze zich volledig ten dienste stelt van de muziek.”

C.PH.E. Bach allegro spirituoso uit Sonate in C

J.S. Bach largo e dolce uit Sonate in b BWV 1030

C.PH.E. Bach andante uit Sonate in C