Biografie

Docent

Mensen liefde voor muziek en het bespelen van een instrument bijbrengen is in de allereerste plaats heel erg leuk. Goede muziek-educatie is van groot belang voor persoonlijke ontwikkeling van mensen op tal van vlakken en daardoor ook van groot belang en een voorwaarde voor een evenwichtige samenleving. Mensen die hebben geleerd hun eigen gevoelens te uiten, die hebben geleerd om samen met anderen tot een resultaat te komen, die hebben geleerd schoonheid te zien en ervan te genieten; die mensen functioneren beter en zijn dus van een grote positieve waarde in onze maatschappij. En dan heb ik niet eens vermeld dat het gewoon heel erg leuk is om muziek te maken.

Ik geef al vanaf mijn studenten-tijd les. Aanvankelijk alleen fluitles maar na mijn conservatoriumopleiding ben ik mij steeds breder gaan ontwikkelen. Ieder jaar kamermuziekles geven op Zomercursus Woudschoten, op projectbasis fluitorkesten leiden. Daarnaast heb ik altijd een grote interesse gehad voor de sociale functie en waarde van muziek. Het is ontzettend inspirerend om met een groep mensen te werken en zo samen tot een mooi muzikaal resultaat te komen.

Eerlijk gezegd vind ik het volstrekt normaal en ook noodzakelijk dat die musici die op het podium staan ook les geven. De aversie van sommige musici tegen les geven heb ik nooit begrepen; het is juist leuk en iets moois om datgene wat jij ervaart op het podium te delen met anderen. Daarnaast moeten we juist mensen inspireren tot musiceren; het is ons publiek , en daar moet je nooit lichtvaardig mee om gaan!

Als docent fluit-methodiek aan het Conservatorium van Amsterdam hou ik me bezig met de achterliggende ideeën over het les geven: hoe leer je iets aan? Hoe werkt dat eigenlijk, articuleren, toonvorming, de ademhaling?

Ik geef les aan leerlingen op ieder niveau, van kleine kinderen tot conservatoriumstudenten en zowel op moderne fluit als traverso en als coach van kamermuziekensembles. Daarnaast organiseer ik regelmatig workshops over specifieke thema´s zoals de sonates van Bach of over Franse barokmuziek.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende gratis proefles.