Nieuws

Raymond voor masterclasses naar Moskou
Geplaatst op: 24-02-2020
van 10-16 februari 2020 zal Raymond masterclasses, een lezing en een concert geven op het Gnessin Institute and het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou. Tijdens het concert zal hij zowel traverso als moderne fluit spelen met op het programma werken van o.a. Händel,Bach, Debussy, De Raaff en Sciarinno.
Haydn pianoconcerten in China
Geplaatst op: 13-03-2019
Van 9 t/m 12 mei zal Raymond Honing voor een aantal J. Haydn pianoconcerten met Sinfonia Rotterdam naar China reizen. De concerten vinden plaats in Beijing, Changsha, Qingdao en Harbin. J. Haydn Symfonie nr 7 en nr 96 zullen ten gehore komen.
Beethoven CD krijgt een 9 in Luister en 5 sterren in Amadeus ( Italië)!
Geplaatst op: 13-05-2018
In een lovende recensie over de Beethoven CD met Ursula Dütschler schrijft Luister:" Raymond Honing voldoet volledig aan de eisen en bespeelt zijn instrument met natuurlijk gemak. Belangrijker nogal is de lichte atmosfeer en het moeiteloos lijkende perfecte samenspel met de even virtuoze Zwitserse Ursula Dütschler op een prachtig klinkende negentiende eeuwse fortepiano van Johann Zahler".
19 maart presentatie van de nieuwe Beethoven CD!
Geplaatst op: 12-02-2017
Op 19 maart presenteer ik samen met fortepianiste Ursula Dütschler onze nieuwe CD met sonates van Beethoven in de bewerking van Louis Drouet. Een unieke opname, want deze arrangementen zijn nog nooit opgenomen en al helemaal niet op authentieke instrumenten. Tijdens het presentatieconcert spelen we natuurlijk Beethoven, maar ook Mozart. En we kijken direct weer vooruit naar ons nieuwe project: Schubert! Dit alles vindt plaats in het Cromhouthuis in Amsterdam. Zie concertagenda
Nieuwe compositie The argument of Time 5 en 6 november in première!
Geplaatst op: 04-11-2016
Op 5 en 6 november gaat het nieuwe werk The argument of Time in Delft in première. Raymond componeerde dit werk in opdracht van het Nieuw Kamerkoor Delft in het kader van het Shakespeare jaar 2016. Het werk is gebaseerd op de opening van de 4e acte van A Winter Tale van Shakespeare, waarin het personage Tijd het woord neemt. Het koor reageert op de Tijd met passages uit enkele sonnetten. The argument of Time is geschreven voor sopraan, koor en strijkorkest. Soliste is Wendy Roobol. Zie de concertagenda voor details.
Help mee de nieuwe Beethoven CD te produceren en krijg de CD, een concert en eeuwige dank!
Geplaatst op: 04-04-2016
Deze zomer ga ik samen met de Zwitserse fortepianiste Ursula Dütschler, een CD opnemen met muziek van Ludwig van Beethoven. We nemen o.a. twee vioolsonates op in een arrangement van De beroemde fluitvirtuoos Louis Drouet. En, heel bijzonder; dit wordt een wereldpremière op CD van dit repertoire in de fluitversie, en dan ook nog op authentieke instrumenten. Om deze CD opname te financieren hebben we geld nodig. Wat is het plan? Als u ons nu ondersteunt met € 25,- of meer kunnen wij deze zomer de Beethoven CD gaan opnemen. Dan u krijgt een CD, een concert en eeuwige dank en dat voor maar € 25,-! Dit is wat u kunt doen als u ons wilt ondersteunen: stuur eenvoudigweg een mail naar raymond@raymondhoning.com met “ik wil jullie Beethoven CD helpen financieren” en we nemen contact met u op.
Raymond aangesteld als docent aan het Prins Caus Conservatorium in Groningen.
Geplaatst op: 03-10-2015
Per september 2015 is Raymond naast zijn baan als docent fluitmethodiek aan het Conservatorium van Amsterdam ook aangesteld als methodiek docent aan het Prins Claus Conservatorium van Groningen!
Raymond met Sinfonia Rotterdam op tournee naar Brazilie.
Geplaatst op: 11-06-2015
Eind Juni is Raymond op tournee naar Brazilie met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen. Er zijn concerten in Rio de Janeiro, Sao Paulo en Curitiba. Op het programma de ouverture La scala di seta van Rossini, het pianoconcert van Schumann en de onvolprezen symfonie nr. 40 van Mozart.
Zaterdag 30 mei KrisKross # 3 Folk!
Geplaatst op: 16-05-2015
Op zaterdag 30 mei speelt Raymond het derde concert in de serie KrissKross. Dit keer is het thema Folk. Van de Tjechische melancholie van Dvorak en de poolse invloeden in de muziek van Telemann tot de tango van Piazzolla en geïmproviseerde volsmuziek uit oost -Europa.. Kortom: een groot feest! Samen met pianiste Keiko Shichijo en accordioniste Ellen Zijm. Komt allen! Zaterdag 30 mei Engelse kerk Begijnhof Amsterdam, aanvang 20.15 uur
Raymond met Sinfonia Rotterdam op tournee naar Chili.
Geplaatst op: 01-03-2015
Na het concert in Heiloo met La Barca Leyden gaat Raymond eind maart met Sinfonia Rotterdam op tournee naar Chili. In de hoofdstad Santiago speelt Sinfonia in 4 dagen tijd 4(!) verschillende concerten op het Internationale Mozart Festival.
Geplaatst op: 29-01-2015
Zaterdag 7 februari tweede concert in de serie Operation Kriss Kross
Geplaatst op: 21-01-2015
Zaterdag 7 februari a.s. vindt het tweede concert in de serie Operation Kriss Kross plaats. Na de enorme hoeveelheden snaren van het vorige concert heb ik dit keer als gasten de Duitse mezzo-sopraan Antje Lohse en de Japanse pianiste Keiko Schichijo. En ook dit keer weer een bijzondere mix van stijlen; prachtige liederen van Kurt Weill en Eric Satie, twee maal een Sequenza van Luciano Berio, maar ook C.Ph. E Bach, Schönberg, Saint-Saëns en Caplet,de Prélude à l’après midi d’un faune van Debussy en ook nog de wereldpremière van mijn eigen Liederen op teksten van Bertold Brecht. Wederom alle ingrediënten voor een spannende en afwisselende avond, u bent van harte uitgenodigd! Kaarten kunt u reserveren via raymond@raymondhoning.com Aanvang 20.15 uur
Raymond heeft een nieuw trio geformeerd: Trio Pisarro
Geplaatst op: 11-01-2015
Samen met altviolist Ruben Sanderse en harpiste Aimee van Delden heeft Raymond het nieuwe Trio Pisarro opgericht. In februari 2015 zijn de eerste twee concerten in Leiderdorp en Weesp met op het programma o.a natuurlijk het meesterlijke Trio van Debussy.
CD Italian Masterpieces uitverkocht!
Geplaatst op: 09-01-2015
Heel goed en heel slecht nieuws tegelijkertijd. De CD Italian Masterpieces is een groot succes gebleken en geheel uitverkocht. op dit moment is nog niet duidelijk of er een nieuwe serie geperst gaat worden. Maar via Itunes is Italian Masterpieces natuurlijk ook te verkrijgen.